Vertrouwde rootcertificaten installeren.

Met Kaspersky Endpoint Security kunt u vertrouwde rootcertificaten op gebruikerscomputers installeren als u bijvoorbeeld een nieuw certificeringscentrum moet implementeren. Met het programma kunt u een certificaat toevoegen aan een speciaal Kaspersky Endpoint Security-certificaatarchief. In dit geval wordt het certificaat alleen als vertrouwd beschouwd voor de Kaspersky Endpoint Security-programma. De gebruiker kan met andere woorden toegang krijgen tot een website met het nieuwe certificaat in de browser. Als een ander programma toegang probeert te krijgen tot de website, kunt u een verbindingsfout krijgen vanwege een certificaatprobleem. Als u wilt toevoegen aan het systeemcertificaatarchief, kunt u het groepsbeleid van Active Directory gebruiken.

Hoe installeer ik vertrouwde rootcertificaten in de Beheerconsole (MMC)

Vertrouwde rootcertificaten installeren in Webconsole en Cloud Console

Vertrouwde rootcertificaten in de programma-interface installeren

Als gevolg hiervan gebruikt Kaspersky Endpoint Security bij het scannen van verkeer, naast het systeemcertificaatarchief, een eigen certificaatarchief.